Pieczony pstrąg tęczowy (raczkujac.pl)

Pieczony pstrąg tęczowy

Pyszna ryba na obiad dla całej rodziny, idealna na wigilijny stół. Pieczony pstrąg tęczowy łososiowy jest delikatny, aromatyczny, po prostu pyszny 🙂 W ten sam sposób można przyrządzić łososia, będzie równie smakowity. Rybę proponuję przed włożeniem do piekarnika obłożyć plastrami cytryny, dzięki czemu mięso nie ulegnie wysuszeniu. Jeśli więc maluch nie miał jeszcze kontaktu z […]

Dżem z dyni (raczkujac.pl)

Dżem z dyni

Dzisiaj w cyklu środa z dynią pomysł na pyszny dżem z dyni. Przepis jest bardzo prosty, choć nieco czasochłonny, ale nie bójcie się, niezbyt angażujący 🙂 Po prostu uzyskanie odpowiednio gęstej konsystencji, czyli odparowanie nadmiaru wody może zająć kilka godzin, ale proces ten nie wymaga od nas ciągłego nadzoru, jedynie zamieszania w garnku co jakiś […]