Duszony dorsz w warzywach (raczkujac.pl)

Duszony dorsz w warzywach

Lubicie ryby? My bardzo 🙂 Dlatego staram się je przynajmniej 1-2 razy w tygodniu umieszczać w jadłospisie. Jedną z naszych ulubionych ryb jest dorsz i dlatego dzisiaj przedstawiam pomysł na duszoną rybkę, a dokładnie na duszonego dorsza w warzywach. Z podanych poniżej składników przygotujesz obiad dla całej rodziny. Danie możesz dodatkowo przyprawić po odłożeniu porcji […]

Kotleciki z dorsza (raczkujac.pl)

Pieczone kotleciki z dorsza

Dzisiaj proponuję Wam smaki Portugalii 🙂 Oglądałam ostatnio odcinek „Makłowicza w podróży” dotyczący Portugalii, a dokładnie Lizbony i zainteresował mnie przepis na pasteis de bacalhau, czyli paszteciki z dorsza. Stwierdziłam, że muszę spróbować je przygotować. Wyszły bardzo fajnie, ale jak dla mnie bardziej stosowna nazwa to kotleciki z dorsza i pod tą nazwą je Wam […]

Kotleciki jaglane (raczkujac.pl)

Pieczone kotleciki jaglane

Kolejna odsłona środy z dynią to pieczone kotleciki jaglane. W składzie mają dużo warzyw, w tym oczywiście dynię 🙂 Jeśli Twój maluszek nie lubi tzw. papek to takie kotleciki będą dla niego świetną alternatywą – są zdrowe, smaczne i lekkostrawne, bo upiekłam je w piekarniku zamiast smażyć. Porcja mojego synka zniknęła z talerza błyskawicznie, mam […]

Pieczony dorsz w panierce (raczkujac.pl)

Pieczony dorsz w panierce

Mam nadzieję, że nie macie jeszcze dość ryb, bo mam świetny przepis na pieczonego dorsza w panierce z sezamu i siemenia lnianego! Nie zdążyłam go niestety wypróbować i przez to zamieścić przed Świętami, chociaż pomysł chodził mi po głowie już od jakiegoś czasu 🙂 Jeśli macie już trochę dość ryb to zapiszcie sobie ten przepis […]

Pieczony pstrąg tęczowy (raczkujac.pl)

Pieczony pstrąg tęczowy

Pyszna ryba na obiad dla całej rodziny, idealna na wigilijny stół. Pieczony pstrąg tęczowy łososiowy jest delikatny, aromatyczny, po prostu pyszny 🙂 W ten sam sposób można przyrządzić łososia, będzie równie smakowity. Rybę proponuję przed włożeniem do piekarnika obłożyć plastrami cytryny, dzięki czemu mięso nie ulegnie wysuszeniu. Jeśli więc maluch nie miał jeszcze kontaktu z […]