Pieczony dorsz w panierce (raczkujac.pl)

Pieczony dorsz w panierce

Mam nadzieję, że nie macie jeszcze dość ryb, bo mam świetny przepis na pieczonego dorsza w panierce z sezamu i siemenia lnianego! Nie zdążyłam go niestety wypróbować i przez to zamieścić przed Świętami, chociaż pomysł chodził mi po głowie już od jakiegoś czasu 🙂 Jeśli macie już trochę dość ryb to zapiszcie sobie ten przepis […]

Pieczony pstrąg tęczowy (raczkujac.pl)

Pieczony pstrąg tęczowy

Pyszna ryba na obiad dla całej rodziny, idealna na wigilijny stół. Pieczony pstrąg tęczowy łososiowy jest delikatny, aromatyczny, po prostu pyszny 🙂 W ten sam sposób można przyrządzić łososia, będzie równie smakowity. Rybę proponuję przed włożeniem do piekarnika obłożyć plastrami cytryny, dzięki czemu mięso nie ulegnie wysuszeniu. Jeśli więc maluch nie miał jeszcze kontaktu z […]

Dżem z dyni (raczkujac.pl)

Dżem z dyni

Dzisiaj w cyklu środa z dynią pomysł na pyszny dżem z dyni. Przepis jest bardzo prosty, choć nieco czasochłonny, ale nie bójcie się, niezbyt angażujący 🙂 Po prostu uzyskanie odpowiednio gęstej konsystencji, czyli odparowanie nadmiaru wody może zająć kilka godzin, ale proces ten nie wymaga od nas ciągłego nadzoru, jedynie zamieszania w garnku co jakiś […]

Zupka dyniowa ze schabem (raczkujac.pl)

Zupa dyniowa ze schabem

Proponuję cykl jesienno-zimowy – środy z dynią 🙂 Tak jak zapowiadałam mam dużo przepisów z dynią do podzielenia się z Wami, ale nie chciałabym przez najbliższy miesiąc wrzucać na bloga samych propozycji z dynią 😀 Doszłam do wniosku, że jeden przepis tygodniowo to będzie optymalna częstotliwość, żeby Was nie zanudzić, a jednak stopniowo te przepisy […]

Risotto z pstrągiem i dynią (raczkujac.pl)

Risotto z pstrągiem i dynią

Dostałam ogromną dynię od rodziców, którym wysiało się kilka w tym roku w ogródku, więc spodziewajcie się sporo przepisów z dynią w najbliższym czasie 🙂 Szczególnie, że to nie ostatnia dynia, którą dostanę. Moja pierwsza propozycja to  dynia w risotto z pstrągiem. Ryba to bardzo ważny element diety niemowlaka, warto ją podawać co najmniej raz, […]